![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto problem:
pewna zmienna o nazwie id ma wartość integer (przydzielaną dynamicznie), przykładowo 11. Teraz tą magiczną liczbę chciałbym przenieść do skryptu. Niestety nie wiem w jaki sposób. Poniżej fragmenty kodu: PHP:
jQuery:
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Byłbym wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To:
Zmień na to:
-------------------- if($problem == 1)
{ header("Location: http://www.forum.php.pl"); } else { thinking(); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, powyższy zapis również nie zdaje egzaminu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ten kod z js masz generowany za pomoca php czy w pliku js? jak js to zapomnij ze zadziala
To: Zmień na to:
toc to jeden czort |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli kod js masz w pliku php to Tobie zadziala <?php echo $var; ?>, jezeli jest to plik js...
To mozesz wykozystac technologie ajax/json Prosty przyklad json (z jsonp, gdzie nie ma restrykcji cross-domain):
I bedzie smigac. Ten post edytował ixpack 1.06.2012, 12:57:07 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Kod jQuery mam zaszyty w pliku php.
Jego zawartość stanowi:
Niby błahostka, a potrafi uprzykrzyć życie. Nie chce współpracować i koniec. Ten post edytował swiezak 1.06.2012, 13:20:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
debuguj
sprobuj przypisac $id na stale (dla testu) Moze cache? Moze js za szybko chce cos tam zrobic? Ten post edytował ixpack 1.06.2012, 13:28:00 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli wpiszę na sztywno jakąś konkretna wartość to działa.
Gdy tylko pojawia się zapis: zaczynają się schody. Gdy próbuję wyświetlić alert postaci
zwracany jest ciąg znaków zamiast wartości typu integer. Ten post edytował swiezak 1.06.2012, 13:40:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ło rany ... ale dywagacje...
A problem oczywisty... Jesli używasz PHPowej funkcji javascript_tag to nie możesz w jej argumencie pisać rzeczy typu <?php echo $costam?> ... to się piszę gdy jesteś w HTMLu a nie w PHPie... Zastąp to po prostu zapisem: Kod var id = "'.$id.'"; ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki serdeczne za pomoc. "Fucktycznie" szkolny błąd. Człowiek na starość głupieje
![]() Pozdrawiam wszystkich uczestniczących w niniejszej dyskusji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:45 |