![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanko:
Mam skrypt który pobiera dane z formularza (dane klienta) i dodaje je do bazy, a następnie przeładowuje stronę (standardowy XMLHttpRequest) i wyświetla co jest w bazie w (klientów), aktualizacje i usuwa (mam osobne przyciski przy formularzu, które wywołują kolejne funkcje), ale chciałbym jeszcze jedno dodać i tu jest pytanie Tak u mnie wygląda usuwanie:
następnie przechodzę do
Czyli pobiera ID klienta i na nim w wykonuje polecenie SQL w usun.php Następnie przeładowuje formularz z klientami po zmianach w bazie Do bazy dodaję analogicznie przez
Mam też drugą stronę gdzie się wyświetla baza zleceń klientów (wszystkie, lub tylko te z ostatniego czasu) - wszystko działa OK Teraz jest pytanie, gdybym chciał zamiast usuń zrobić funkcje która by pobrała klientid i przeniosła tą wartość na tam drugą stronę i abym tam mógł użyć tego ID w poleceniu select ... where (taki raport dla konkretnego klienta). Ogólnie chcę aby to wyglądało tak: -jest lista klientów (obecnie mam) -są przyciski obok formularza dodaj/modyfikuj, usuń (działa wszystko) -Był dodatkowo przycisk raport, gdzie przechodziło by mi na nową stronę i wyświetlało tylko zlecenia dotyczące klienta obok którego przycisnąłem "raport" - czyli jak przenieść "klientid" do select w SQL, lub jak zrobić aby ta funkcja, która u mnie usuwa dane z bazy wyświetlała ten raport - ja próbowałem na wiele sposobów, ale nie zbliżyłem się do rozwiązania. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić ? Albo pomysł jak się inaczej za to zabrać ważne aby po klientid wyświetlało mi zawartość bazy Będę wdzięczny na jakieś podpowiedzi. Rozwiązane, wystarczyło zmienić: location.replace('index.php?page=baza&klientid='+klient_id); Ten post edytował aston8 1.06.2012, 18:31:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:18 |