![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zauważyłem że mysql_update bardzo zwiększają czas ładowania mojej witryny, obliczyłem że jedno zapytanie z UPDATE, opóźnia ładowanie strony aż o około 13 milisekund, w czym bez zapytań update cała moja strona ładuje się ok. 7 milisekund.. I tutaj pada proste pytanie, czy da się mysql_query("UPDATE...") jako zoptymalizować? żeby było szybsze? Obecnie zapytania update piszę tak:
Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może użycie PDO?
-------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP:
Chciałbym przyspieszyć zapytania w normalnej wersji mysql, gdyż skrypt który piszę kiedyś prawdopodobnie udostępnię publicznie, i zależy mi na jak największej szybkości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
W date bez ", albo z. Zależy od typu pola. Samo zapytanie nie jest najważniejsze samo w sobie, trzeba zwrócić uwagę również na schemat bazy, typy pól. Ten post edytował desavil 31.05.2012, 20:17:02 -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tak:
W date bez ", albo z. Zależy od typu pola. Nice! Dzięki za pomoc, nigdy bym nie wpadł że to tak przyspieszy działanie zapytań, szybkość zapytania spadła z około 13 milisekund, do ok. 6 - 7 milisekund, taki czas już mnie zadowala ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:37 |