![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Korzystam sobie z takiego kodu (chyba dość standardowy):
W skrócie - jest to galeria zdjęć i funkcja setOrder przekazuje kolejność zdjęć (po zmianie), ale nie jest to istotne. W chwili obecnej po wywołaniu setOrder() komunikat zwrotny wyświetlam w funkcji handleResponse. Jednakże na stronie chciałbym korzystać w kilku miejscach z Ajaxa, czyli wywoływać kilka funkcji. Co za tym idzie - chciałbym, aby kod dotyczący konkretnej odpowiedzi (czyli np. msgbox.innerHTML = xhr.responseText; ) był w funkcji wywoływanej, a w handleResponse uzyskać tylko i wyłącznie wartość odbieraną. Czy tak się da? Nie ukrywam, że świadomego używania JS i ajaxa dopiero się uczę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przkazuj parametrem callbacka
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za nakierowanie, co prawda trochę nie rozumiem odpowiedzi, ale poszperałem w necie i zmieniłem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:49 |