![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ta oto funkcja zwróci nam: <tr><td>Pierwszy1 wiersz</td><td>Pierwszy wiersz</td></tr> <tr><td>Drugi1 wiersz</td><td>Drugi wiersz</td></tr> <tr><td>Trzeci1 wiersz</td><td>Trzeci wiersz</td></tr> <tr><td>next</td><td>next</td></tr> <tr><td>Pierwszy1 wiersz</td><td>Pierwszy wiersz</td></tr> Dlaczego nie wchodzi do PRAWDY dla 3 wykonania ($c = 3) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiane z palca więc nie wiem czy dobrze ale chyba tak:
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znowu to samo.
Problem tkwi w tym że dla $c=3 (zmienne $en i $pl sa równe next) powinien wydrukować --- --- a on drukuje next next, czyli nie wchodzi do PRAWDY dla if. Ten warunek jest zły -> tylko nie wiem dlaczego. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos zle kopiujesz to co podal IProSoft dziala jak powinno
|
|
|
![]()
|
|
Tak masz racje, jeżeli skopuje to co IProSoft napisał to działa-> przepraszam nie sprawdziłem.
Ale jak pewnie się domyślacie funkcja ta jest cześcią z całości -> więc skopiowałem ją do całości i tam już nie działa. A z tego wynika że coś jest nie tak z zmiennymi otrzymanymi SQL'em które potem wrzucam do funkcji.Przynajmniej wiem że funkcja sama w sobie jest dobra. Edit: Działa tak jak należy wiersze w badzie danych miałem zapisane: wiersz 1# wiersz 2# wiersz 3# Gdy poprawiłem na: wiersz 1#wiersz 2#wiersz 3# Problem znikł.Chodziło pewnie o znak załamania lini \n. Pomógł dla IProSoft bo rozwiął moje wątpliwości co do poprwności funkcji. Ten post edytował tadeurz 30.05.2012, 17:28:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:28 |