![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w PA zarządzanie sql'em - pole textarea, wklepuję tam zapytania i leci to do bazy. Przy wszystkich typach zapytań się to spisuje poza SELECT. Jak wiadomo - select ma zwracać poszczególne wartości. Obecnie mam tylko info czy zapytanie zostało wykonane czy też nie. Jak to ogarnąć, aby przy zapytaniach typu "SELECT" zwracana była tabela wraz z wynikami ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, bo bez tego mogę zgadywać gdzie tkwi problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tutaj nie ma żadnego problemu. Mam pole textarea i wklepuję tam zapytania:
Później to zapytanie leci do bazy: I tyle. Moje pytanie brzmi - jak zrobić, aby w zapytaniach SELECT zwracana była tabela z wybranymi danymi, bo obecnie zapytanie SELECT tylko się wykonuje, nie zwracając mi żadnych danych. Jak to rozgryźć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj sobie if'a ze jezeli zapytanie bylo selectem to wyswietlasz wyniki
|
|
|
![]()
|
|
No tak, tylko jak to dokładnie zrobić? Rozpoznanie czy zapytanie jest typu SELECT czy też nie to akurat najłatwiejsza sprawa. bardziej chodziłoby mi o wyświetlenie samych wyników. Jak się dowiedzieć przykładowo, jakie pola w bazie ma tabela `users` przy takim zapytaniu:
Jak wydobyć nazwy wszystkich nazw pól w tej tabeli + ich wartości ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wartosci tak jak masz wyzej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zreszta jak bedziesz pobieral wyniki za pomoca mysql_fetch_assoc to dostaniesz tablice asocjacyjna z nazwami pol Ten post edytował johny_s 30.05.2012, 14:58:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:11 |