![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-szklorz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chce pobrać interesujące mnie dane z pliku html. Dane te znajduja się (ponizej schemat) <th>nazwa dana1</th> <td class>"to chce pobrac"</td> <th>nazwa dana2</th> <td class>"to tez chce pobrac"</td> w kodzie zapisałem, że chce pobierac tekst znajdujacy się pomiedzy 'nazwa dana1' a '</td>' oraz 'nazwa dana2' a '</td>' skrypt ma problem z enterem pomiedzy tymi linijkami kodu, probowalem na rozne sposoby np, tekst znajdujacy sie pomiedzy 'nazwa dana1 <br>' a'</td>' ale nic to nie dalo staram sie wykombinowac, jak wczytac caly plik HTML, aby wyswietlil się w jednej linii bez enterem jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakim regexpem w php to obrabiasz.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do regexpa w preg_matchu dodatkową flagę 's':
W ten sposób pod ".+" będzie widział także entery itd -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:30 |