![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Zauważyłem ostatnio dziwny kawałek kodu w moim pliku index. Coś czego wcześniej nie było. Czyżby ktoś shackował mi stronę? Chodzi o stronę: www.badzlepszy.pl Kawałek dodanego kodu:
Dodatkowo zostało usunięte kawałek kodu z wyświetlaniem filmiku z vimeo na stronie. O co chodzi? Czy to jest włamanie na stronę? Jak się bronić przed takim czyms?
Powód edycji: [Daiquiri]: Pozwól, że dodam drobą cenzurę :)
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokleić kod można na kilka sposobów, sprawdź logi. Jeśli są czyste, i korzystasz z systemu windows, wysyłając pliki na serwer, to możliwe że masz zainfekowany komputer, lub Twoje skrypty są podatne na atak, poszukaj na forum, był temat o doklejaniu kodu jakiś czas temu.
Ten post edytował !*! 29.05.2012, 10:28:33 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
To samo u mnie, zainfekowało wszystkie pliki zawierające znaczniki <body> lub </body> i wszystkie pliki *.js. Masz może hosting w OVH? Pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam hosting w xxl-web. U mnie również ten kod był przy znaczniku <body>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli korzystasz z total commandera i masz w nim zapisane hasło do serwera to na bank dlatego
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46 |