Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Problem z Planetą?
!*!

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(scanner @ 10.10.2012, 14:05:09 ) *
Za kilka dni planeta wyląduje na githubie, i popracujemy nad nią wspólnie.

Długo leci (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
scanner

Grupa: Zarząd

Bo to duża planeta jest (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Dajcie mi jeszcze dzień, dwa.
+Quote Post
zaksmok

-----

I jak tam Panie Scanner? Bo my tu czekamy na kod, działać chcemy!
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Bo my tu czekamy na kod, działać chcemy

1) Kilkuletnie doświadczenie na forum wskazuje że takie gadanie to tylko czcze gadanie. Rąk do pracy na forum zawsze brakowało a chętnych jak na lekarstwo, nawet po wcześniejszych deklaracjach (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

2) Kilkuletnie doświadczenie na forum wskazuje również na to, że jak zarząd mówi kilka dni, to należy do przemnożyć conajmniej przez 10 i czekać cierpliwie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(nospor @ 22.10.2012, 12:33:19 ) *
... Rąk do pracy na forum zawsze brakowało...

A że tak zapytam, gdzie jest tablica ogłoszeń?
+Quote Post
nospor

O stary.... wiele razy było pisane że potrzeba osób do tego czy tamtego... naprawdę wiele razy...
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(nospor @ 22.10.2012, 12:59:02 ) *
O stary.... wiele razy było pisane że potrzeba osób do tego czy tamtego... naprawdę wiele razy...

Hmm jestem tu od dawna, ale nie potrafię sobie przypomnieć jakiegokolwiek postu od moderatorów/zarządu, który odnosiłby się do wsparcia. Chyba że to było gdzieś poza forum.
+Quote Post
nospor

Też jestem tu od dawna i pamiętam że było taka akcja kilka razy robiona. Uprzedzam ewentualne pytanie: Nie chce mi sie tego szukać by ci to udowadniać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ty poza tym też najzwyklej w świecie mogłeś takie informacje ominąć lub uznać za błache i poprostu o nich zapomnieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
ShadowD

-----

Cytat(nospor @ 22.10.2012, 13:13:20 ) *
Też jestem tu od dawna i pamiętam że było taka akcja kilka razy robiona. Uprzedzam ewentualne pytanie: Nie chce mi sie tego szukać by ci to udowadniać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ty poza tym też najzwyklej w świecie mogłeś takie informacje ominąć lub uznać za błache i poprostu o nich zapomnieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Też kilka lat tutaj przesiedziałem i to bez większych przerw, ale niczego co mówiło by po potrzebie pomocy nie odnotowałem - może takie newsy były zbyt mało widoczne? Myślę, że przy takim forum znajdzie się ktoś kto pomoże.
+Quote Post
nospor

To mi się chyba pomyliło z innym forum o php na którym siędzę od kilku lat.... a nie, czekajcie, nie ma innego na którym siedzę od kilku lat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

No dobra, jak już wystawią tę planetę to będzie niesamowita okazaja by pokazać to i owo i temu niedobremu moderatorowi co śmie twierdzi że nigdy nikt się nie wykazywał udowodnić też to i owo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
zaksmok

-----

Pomijając fakt czy były takie ogłoszenia czy nie to najczęstszym problemem wszystkich nas tutaj jest czas. Większość z nas pracuje ciężko całymi dniami i nie ma czasu na nonprofit. Ja akurat mam teraz 2 tygodnie przerwy od projektów i chciałbym pomóc z planetą, bo to fajne narzędzie było.
+Quote Post
nospor

Ok, w takim razie czekamy już tylko na udostępnienie kodu planety (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
scanner

Będzie też niesamowita okazja, żeby pokazać temu równie niedobremu Zarządowi, który już stracił w Was nadzieję, że jednak coś da się zrobić.

Oficjalnie i bez wszelkich ogródek informuję, iż kod planety został udostępniony na githubie: https://github.com/php-pl/Planeta
Obecna wersja była pisana lata świetlne temu jeszcze pod Symfony 1.0.16

Sugeruję, że byoby dobrze:
1). Sprawdzić co zabijało serwer przy wyświetlaniu głównej
2). Przemyśleć sprawę przeniesienia kodu na Symfony2 bądź inny framework, ew. rezygnację z każdego.

Zanim Wy ogarniecie temat, ja wyprostuję swoje sprawy i pomyślmy nad jakimś sensownym cyklem wydawniczym i ew. uprawnieniami dla osób, które opiekowałyby się kodem do momentu publikacji online (to rezerwuję dla Zarządu)
+Quote Post
melkorm

-----

Czy jest jakaś możliwość otrzymania dokumentacji, w sensie jakie zadania dokładnie spełniała planeta by przemyśleć przepisanie całości bez potrzeby wgryzania się w obecny kod ?
+Quote Post
scanner

Wieczorem zaktualizuję wiki, dokumentacji jako takiej nie ma, ale czas to zmienić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
zaksmok

-----

I jak z tym opisem? Ja właśnie siadam do instalacji projektu i będę patrzył co tam się dzieje.

Już pierwszy problem: "Nie udało się pobrać pliku z danymi do menu, a plik tymczasowy nieistnieje."
http://php.pl/uslugi/Links.php?output

Ten post edytował zaksmok 1.11.2012, 17:25:46
+Quote Post
zegarek84

-----

ja tam mam mało czasu ale jak na szybko zerknąłem ponad tydzień temu (fakt przez brak czasu nie ściągałem ale na szybko kod przejżałem - może zbyt pobierznie), ale jakoś z kolei któregoś z modeli nie mogłem znaleść (choć z symfony pierwszy raz miałem doczynienia) - stwierdziłem, że albo ja taki ślepy, albo nie rozumiem domyślnych autoloaderów tam albo jednak brak jakichś plików - powyższy post nawet jeśli znalazł bym czas na przeglądanie kodu dokładniejsze (przynajmiej ściągnięcie tego i wrzucenie w jakieś IDE) tymbardziej mnie zniechęcił, gdyż utwierdził mnie w przekonaniu, iż jednak nie wszystkie pliki są wrzucone...
+Quote Post
zaksmok

-----

Pliki wszystkie są, tylko nie ma usługi pod podanym adresem i się skrypt wysypuje. Czekam na ponowne uruchomienie usługi lub dorzucenie pliku cache
+Quote Post
destroyerr

-----

Jak już poradzisz sobie z tym problemem, to za chwilę będziesz potrzebował dostępu do forum, żeby się zalogować. Lepiej zrobisz, jeżeli te miejsca w kodzie zakomentujesz albo obejdziesz w inny sposób. Jak już wszystko uruchomisz to i tak nie będziesz wiedział (chyba, że się mylę) dlaczego wysypuje się na serwerze php.pl.
+Quote Post
d3ut3r

-----

Tak lekko offtopując to sam zastanawiałem się jak do tego podejść, tzn jak uruchomić to co jest na githubie, żeby przynajmniej sprawdzić poprawność i choćby "na oko" oszacować wydajność własnych modyfikacji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nie miałem jeszcze styczności z pracą nad tego rodzaju projektem (tzn zazwyczaj miałem wszystko co potrzebne do uruchomienia w tym bazę danych etc.)
+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.12.2025 - 09:56