![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem kod sprawdzania id i wyświetlania go. Własnie chce żeby wyglądał tak jak teraz czyli przypisanie $id do geta. Jednak czytałem kiedyś o nadpisywaniu zmiennych. Nie wiem czy taki kod jest bezpieczny i czy da się nadpisać tutaj zmienną tak, aby wyświetlić ją z tagami HTML. Jeśli ten skrypt ma błąd to jak nadpisać to w takim przypadku?
Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strip tags powinno usunąc tago HTMLowskie, nie wiem co masz na myśli mówiąc, że on jest bezpieczny. Problem zaczyna się jak masz to połączone z bazą (np.mysql)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 17 Dołączył: 13.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie czytałem o nadpisywaniu zmiennych. Chodzi o metodę z tego;
http://www.uw-team.org/videoarty_security.html Część 12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem kod sprawdzania id i wyświetlania go. Własnie chce żeby wyglądał tak jak teraz czyli przypisanie $id do geta. Jednak czytałem kiedyś o nadpisywaniu zmiennych. Nie wiem czy taki kod jest bezpieczny i czy da się nadpisać tutaj zmienną tak, aby wyświetlić ją z tagami HTML. Jeśli ten skrypt ma błąd to jak nadpisać to w takim przypadku?
Z góry dziękuje za odpowiedź. Tutaj nie ma niczego niebezpiecznego. Jeśli $id to zawsze integer to może rzutuj tą zmienną na inta? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast:
daj a zamiast: -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |