![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytając mojego znajomego o radę w tym temacie, odesłał mnie na to forum.. ale po kolejnym przeszukaniu tematów z wyszukiwarki stwierdzam: albo ja czegoś nie rozumiem, alebo to nie jest odpowiedź na moje pytanie. nie ukrywam, ze bardziej to chyba JS od php, ale wierze, ze tutaj mi ktoś pomoże... O_o
otóż: napisałam prostą sondę, jedno pytanie, kilka <input> radio i jeden submit. wyniki otwierają się w nowym oknie [<form action=sonda.php itd.. && target=_blank (...)] i wszystko działało, ale fajnie by było, gdyby strona z wynikami otwierała się w wielkości, jaką ja jej przypiszę. korzystałam z [często powtarzanego tu] skryptu displayWindow a wywoływany był [po wyrzuceniu z <form> action i target] onSubmit=displayWindow(...). owszem- działało, tylko wszystkie wykonywane przez sonda.php funkcje wykonują się dopiero po tym, jak zobaczy się okienko z wynikami - wiadomo, zmienne są wysyłane POSTem, tak samo jak i fakt, że otworzyć ma się nowe okienko... więc siłą rzeczy się nie doliczają wyniki i nie pokazuje info typy "już głosowałeś" czy "twój głos został doliczony". potem próbowałam zastąpić onSubmit =(..) action=\"java script:displayWindow(...)\" ale tutaj już w ogóle nie działa doliczanie... i ja już nie mam żadnej koncepcji... ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem, czy dobrze rozumiem...
zrób tak:
chodzi o to, by nazwy okien w TARGET i drugim parametrze funkcji [window.]open() były identyczne. A 'puste.html' to pusty plik (można dać adres nieistniejącego pliku, do 'about:blank' albo nawet 'sonda.php') |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mniej więcej o to. w każdym razie zmodfikowałam trochę to displaywindow i napisałam podobnie do tego kodu. co prawda ładuje sie z małym opóźnieniem, ale działa i jest świernie, dzięki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz Lidka - mowilem ze tu zawsze znajdzie sie ktos kto pomoze
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:57 |