![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam pewien problem. Pisząc stronę muszę zawrzeć system podstron i napisalem sobie kod, który rozróżnia czy jest to strona dynamiczna(zapisana w bazie danych), strona statyczna(logowanie, rejestracja itp.), czy nie ma takiej strony, ale mam pewien problem. Wchodząc na stronę główną, czyli http://www.adres.pl lub http://www.adres.pl/index.php dostaje komunikat Kod Wystąpił błąd. i nie mam pojęcia dlaczego, może ktoś z Was zauważy błąd i nakieruje mnie na rozwiązanie go.Strona nie została znaleziona. Kod odpowiadający za tą część:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co widzę to:
Wchodząc na stronę główną oba parametry są puste więc raczej powinno być: Ten post edytował IProSoft 28.05.2012, 18:03:08 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zmianie na twój sposób teraz dostaje nowy komunikat:
Kod Wystąpił błąd.
Strona nie została znaleziona1. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień
na Ten post edytował IProSoft 28.05.2012, 21:43:08 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc.
Zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego na jednej stronie, którą kiedyś tam pisałem działał ten pierwszy skrypt co wrzuciłem w pierwszym poście, a teraz nie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Możliwe, że w .htacces ustawiona była odpowiednia reguła, która automatycznie ustawiała $_GET['strona'] na home.
Pozdrawiam -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
A masz racje.... możliwe bo teraz jeszcze nie mam pliku .htaccess a na tamtej stronie jest. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:15 |