![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć jako początkujący napotykam same problemy
![]() Stworzyłem sobie helpera:
Kompletnie nie wiem jak jak stworzyć menu przy pomocy Zend_Navigation w helperze i wyświetlić go... mogę prosić o pomoc. Kompletnie się zagubiłem czytając manual zenda -- edit -- Działa - wyświetla się ale czy jest to poprawne rozwiązanie czy można o jakoś łatwiej zrobić? Ten post edytował mitring 27.05.2012, 17:31:31 -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy użyty w szablonie phtml view helper ma ustawiony aktualny obiekt Zend_View_Interface (dostępny jako $this->view w helperze), więc możesz to samo zrobić też w ten sposób:
I wtedy wywołanie w phtml będzie takie: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Dzięki wielkie! Właśnie sam szukałem jak dodać dynamiczne menu z bazy do widoku, ale nadal nie wiem jak dodać style do tak stworzonego menu? Wiem, że można parametrem 'class', ale odnosić się to będzie tylko do pojedyńczego elementu, a nie całości. Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby zmienić całość <ul>
Jeśli chodzi o elementy <li> to jak wspomniałeś class Ten post edytował mitring 28.05.2012, 16:25:59 -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo. Jak rozumiem przy tworzeniu drugiego menu powinienem utworzyć nowy helper, czy mogę działać w obrębie jednego?
|
|
|
![]()
|
|
Możesz korzystać z jednego, w helperze możesz podawać paramert jakie menu ma być wczytanie i tyle
![]() -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:04 |