![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakich atrybutów użyć, aby móc nałożyć jakiś obrazek na iframe filmiku z youtube ?
Position absolute nic ni daje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bawiłeś się z-index?
Poza tym spójrz tu: http://steveclements.net/blog/Flash-swf-ob...in-html-z-index Człowiek dodaje parametr <param name="wmode" value="transparent"> No ale jak to jest iframe i zewn. źródło to to Ci nie pomoże. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do urla w atrybucie src ramki dodaj: &wmode=opaque
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Flasha nie chcę używać, bo już przechodzi do przeszłości
![]() Ale teraz mam inne pytanie: Mam diva o nazwie filmik. Mam też w tym dokumencie kod js(fragment: if (response && response.post_id) { $("#filmik").show("slow"); } else { $("#filmik").show("hide"); } I chcę, aby dopóki warunek if nie zostanie spełniony to aby div nie był widoczny, jak to zrobić ? PS. ten wmode powoduje, że filmik w ogóle nie działa Ten post edytował kiepski96 27.05.2012, 09:56:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I chcę, aby dopóki warunek if nie zostanie spełniony to aby div nie był widoczny, jak to zrobić ? No to nadaj mu domyślnie style='display:none' |
|
|
![]()
|
|
Jeśli mam warunek:
if (response && response.post_id) { to jak dodać jeszcze jeden, aby wyglądał: if (response && response.post_id) i $.fn.liketodl = function(options){ $("#filmik").show("slow"); Czy powinno to wyglądać: if (response && response.post_id) & $.fn.liketodl = function(options){ Ten post edytował kiepski96 27.05.2012, 11:46:46 |
|
|
![]()
|
|
Nie... jak chcesz dodać nowy warunek to w nawiasie nowe && np:
if (response && response.post_id && kolejny_warunek) Ale to co ty robisz ( $.fn.liketodl = function(options) ) to nie jest warunek, tylko przypisanie. Plus, wygląda mi to na fragment jakiegoś jquery plugin (tworzenie nowej funkcji o nazwie liketodl , czyli tak się pewnie plugin nazywa). Tak więc... tu nic nie jest po bożemu. Weź może napisz co chcesz osiągnąć i jakiś większy fragment kodu. |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem inny kod, który jest dla mnie lepszy:
Ma za zadanie sprawdzić, czy zalogowany użytkownik polubił stronę i wyświetlić odpowiedni alert, niestety nie działa poprawnie. Link do innych skryptów: http://www.masteringapi.com/tutorials/face...he_fql_page_fan Ten post edytował kiepski96 27.05.2012, 13:22:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 11:56 |