![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
od pewnego czasu przyglądam się Bootstrap CSS od Twittera i albo ja nie do końca potrafię go obsługiwać albo on jest jakiś dziwny w obsłudze. Kod <div class="container"> <div class="row"> <div id="logo" class="span12">Logo</div> <div id="nav" class="span12">Navigation</div> </div> <div class="row"> <div class="span12"> <div class="alert alert-info">Strona w przygotowaniu...</div> </div> </div> <div class="row"> <div class="span8"><?php echo $this->layout()->content ?></div> <div class="span4">BOX</div> </div> <div class="row"> <div id="footer" class="span12">Stopka</div> </div> </div> I teraz strona jest poprzesówana jakieś chore marginesy od lewej raz są raz nie ma :| wiem, że są przykłady na stronie projektu ale czy jest jakaś inna dokumentacja? Pomijam fakt stworzenia 24 kolumny bo cały dzień się męczę i cały ich generator jest o kant ... Czy ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi? Czy jednam darować sobie i powrócić do Blueprinta czy 960gs... -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz tylko kolumn używać, to bierz 960gs
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz kontener o klasie row a następnie dodajesz do niego 2 kontenery 12-kolumnowe, to nie tak, wiersz to wiersz razem powinien mieć 12 kolumn a u Ciebie jest 24 i tu jest błąd.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się ten projekt bardzo podoba, nie stosowałem jakiejeś super zaawansowanej składni no ale to co potrzebowałem to robiłem.
http://webdesign.tutsplus.com/tutorials/co...1-introduction/ zapoznaj się z filmikami. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz tylko kolumn używać, to bierz 960gs Właśnie problem w tym, że są tam fajne rzeczy menu, buttony itp. dlatego mnie to zainteresowało ![]() Tworzysz kontener o klasie row a następnie dodajesz do niego 2 kontenery 12-kolumnowe, to nie tak Sugerowałem się innymi css frameworkami ![]() ![]() zapoznaj się z filmikami. Dzięki za linki ![]() -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twitter bootstrap to na prawdę fajne narzędzie, które mocno przewyższa możliwości innych tego typu frameworków - jednym z najwiekszych niepowtarzalnych atutów jest użycie LessCss. Jeśli potrzebujesz zbudować stronę na standardowej siatce z 24 kolumn - po prostu zmień stosowne wartości w variables.less w bloku GRID.
![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:13 |