![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ponieważ nie wiem jak "włączyć zmienną do kodu" już wyjaśniam o co mi chodzi.
Chcę zrobić zmienny element kodu na stronie więc wrzuciłem go do bazy w typ TEXT i teraz nie wiem jak go mam wywołać w kodzie strony. Tam mam zapisaną prostą operację którą ma wykonać na zmienych z tego pliku gdzie to wrzucam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dwa lata stażu i wciąż nie wie, że na tym forum wróżbitów nie ma.Może przedstaw kod jakiś, bo na razie nie wiadomo w czym problem leży.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
idzie sobie kod :
teraz chcę wstawić kod z bazy obliczający $minlot z zmiennych które są już wcześniej w tym kodzie wprowadzone. przykład kodu :
i znów kod dalej leci pomoże ktoś ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ja nadal nie rozumiem, w czym problem, może jestem inny, nie wiem, 'kod dalej leci' ..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega chyba wrzuca kod PHP do bazy i chciałby go wykonać pobierając z bazy, tak?
Bo też nie łapię w czym rzecz? -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Wrzucam kod do bazy danych
Pobieram pod do zmiennej np $kod i chciałbym aby ta zmienna $kod się wykonała wewnątrz skryptu tak jak normalny element kodu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej to co masz w bazie, całą zawartośc, to co chcesz przypisać do zmiennej $kod.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety tak łatwo to nie działa.
Zdecydowania odradzam takie wykonywanie kodu ale jeśli chcesz: http://php.net/manual/en/function.eval.php -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
to jeśli nie tak jaki inny sposób by był by obliczyć coś na podstawie wielu warunków
ale spróbuje ten eval Ten post edytował licha 1.06.2012, 12:20:51 |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego musisz trzymać to w bazie?
Równie dobrze może być w pliku PHP, a jeśli musisz wywoływać w wielu miejscach wsadź w funkcję. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
bo sytuacja jest trochę skomplikowana. Ale chyba stworze to w innym pliku php. Bo chodzi o to że dla każdego rekordu w bazie to mi jest potrzebne
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma problemów bez rozwiązania, a wrzucanie takiej prostej składnie do bazy jest chyba najgorszym.
Napisz funkcję np
Wrzuć do pliku, który wszędzie includujesz i po sprawie. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:07 |