![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to jest z tymi add i stripslashes?
Jak np wykonam taki kod:
to jest oki bo dodaje slashe a pozniej robie stripslashes i mi pokazuje tak jak powinno. Potrzebne mi to jest do formularza gdzie mam wyswietlane pola input np:
przy wprowadzaniu tekstu np. "las" jest ok a jak ktos wpisze 'las' to juz nic nie widac. Musze miec obie mozliwosci bo nie wiadomo co ludzie wpisza. Aha jak najpiej to rozwiazac, przed chwila sprawdzalem i taki kod dziala:
Jak wy to robicie w formuarzach prosze o pomoc Ten post edytował djluzio 11.08.2004, 15:02:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
addslashes()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual stosujesz gdy dodajesz dane do bazy danych, z kolei przy wyswietlaniu danych stosujesz stripslashes()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat wiem.
Dobra napisze wszystko inaczej. Mam formularz, ktos wprodzadza do pola wpis: "myszka" Następnie jest weryfikacja danych i ponownie wyswietla sie ten sam formularz. Jak usune slashe to lipa bo ktos sobie chcial wpisac "Hotel" a nie Hotel, a jak nie usune to nic sie nie pokaze. Nie moge dac addslashes bo jak bedzie wygladal napis \"Hotel\" w inpucie po ponownym wyswietleniu forma. Pozniej to wiem ze addslashes. Jak do tego podejsc? Ten post edytował djluzio 11.08.2004, 15:17:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 21:38 |