![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Natknąłem się dzisiaj na pewien problem, którego nie mogę rozwiązać. Pierwszy raz widzę takie cuda.
Użyłem file_put_contents() do zapisania zaserializowanej tablicy: Nie jest zwracany żaden błąd, pomimo ustawienia error_reporting na E_ALL | E_STRICT w php.ini. Faktem jest, że ostatnio reinstalowałem serwer apache, php i mysql. Ponadto, pierwszy parametr jest ścieżką absolutną do pliku. Drugi parametr nie jest pusty, ponieważ to sprawdzałem. Funkcja zwraca int > 0 (dokładnie na chwilę obecną 831). Uprawnienia i katalogu cache, i pliku libmap.cache, ustawiłem na 0777. Pomimo tego wszystkiego, do pliku nie jest nic zapisywane. Jeśli ktoś ma jakieś pytania albo potrzebuje dodatkowych informacji, to dajcie znać. Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
error_reporting(-1);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponadto, pierwszy parametr jest ścieżką absolutną do pliku. Drugi parametr nie jest pusty, ponieważ to sprawdzałem. Funkcja zwraca int > 0 (dokładnie na chwilę obecną 831). Funkcja zwraca ilość zapisanych do pliku bajtów. Czyli wszystko się zgadza, zapisane zostało 831 B. Gdyby wystąpił błąd podczas zapisu, zwrócone byłoby FALSE. Problemem jest tu prawie na pewno ścieżka do pliku - zapewne nie zawiera tego, czego się spodziewasz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zabierz się do tego obiektowo.
Nic dodania poza tym co napisane. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Cytat Problemem jest tu prawie na pewno ścieżka do pliku - zapewne nie zawiera tego, czego się spodziewasz. Zawiera, to, czego się spodziewam, wygląda to tak:
I tak, ukośnik przed DIR_ROOT jest potrzebny, ponieważ stała ta jest zdefiniowana w domyślnej przestrzeni nazw, a klasa jest umieszczona w innej. A wynikiem jest: Kod /var/www/peridot/cache/libmap.cache @EDIT: rocktech.pl, no i w ten sposób też nie działa, myślę, że to bardziej coś po stronie serwera, ale nie mogę wpaść na to, co? Dobra, problem rozwiązany. Temat do zamknięcia. Okazało się, że zamiast sprawdzać, czy zawartość pliku została zapisana na serwerze, sprawdzałem w katalogu projektu. Przepraszam za zamieszanie. Ten post edytował PotasK 25.05.2012, 12:18:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |