![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
to jest chyba podstawa wyświetlania artykułów z bazy danych, chodzi mi o to, że jeśli adres wygląda tak: index.php?akcja=porady&id=1 to żeby z bazy wyświetlił artykuł pierwszy, a jak tak: index.php?akcja=porady&id=2 to żeby drugi itp. switch odpada, jakaś pętla ? mozecie mnie nakierować ? nie proszę o szablon, tylko jakieś rady. ![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i w czym problem?
sluchaj.... na jednej stronie tworzysz sobie wykaz artykulow (np pobierasz wszystkie lub czesc artykulow z bazy danych zapytaniem SELECT, ktore bedzie wygladalo mniej wiecej w sposob taki)
z bazy danych pobierasz wynik zapytania a nastepnie w petli tworzysz wykaz linkow skontruowanych w sposob nastepujacy: <a href="index.php?akcja=porady&id=2">Temat</a><br /> w miejsce id podstawiasz kolejny numer id wiadomosci... rada? zapoznaj sie jak pobierac dane z bazy danych a wygenerowanie tych wszystkich linkow nie bedzie trudne.. nastepnie po klikniecu przez uzytkownika linku pobierasz przez $_GET['id'] numer artykulu a nastepnie go wyswietlasz... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yeah,
zrobiłem takie coś:
![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dziala? co dalej?
na razie wyslales zapytanie do bazy danych... pisz dalej (pobierz teraz dane...) ps. ten srednik nie jest potrzebny na koncu zapytania... |
|
|
![]()
|
|
no i to toto wyświetli artyku ł 1,2,3... a linka tworze tak:
narazie wszytsko działa. -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
hmmm... jezeli dziala ok
nie musisz tutaj co chwile pisac posta z kolejnymi etapami nad ktorymi pracujesz.... po prostu pisz... jak czegos nie bedziesz wiedzial to wowczas napisz posta... |
|
|
![]()
|
|
wiem, wiem rozumiem, nie każdego to obchodzi co ja robie, ale problem z tym że właściwe na każdym etapie spotykam problemy
![]() ![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:08 |