![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z pokazywaniem obrazu z bazy danych - pokazuje tylko fragment, a reszta jest "czysta". Najlepiej na priv poprosze, zeby nie zasmiecaj forum o pieknym php gadaniem a ASP:) Ten post edytował Tomasz Ptak 11.08.2004, 11:21:12 -------------------- Pozdrawiam,
Tomasz Ptak gg:88243 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po to mamy hydepark.. lepiej juz o ASP niz o tym jakiego radia sluchamy
![]() pzdr. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie co wiem o ASP to ze skrót oznacza Active Server Page ;p
pozdro ![]() php IS THE BEST ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro jest juz w Hydeparku to mozna tutaj prowadzic dyskusje.
Podzuc kod odpowiedizalny za wyswietlanie obrazka i za wzucanie go do bazy danych (jaka to jest baza ?). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale sie porobilo. Okazalo sie ze taki mlotek jeden - Tomasz Ptak - nie potrafil wlaczyc zaawansowanych ustawien uprawnien do zapisywania i modyfikowania folderu...
Bo widzicie, pierwsza wersja miala miec plik wsadzany na dysk i tylko nazwe i wymiary (znalazlem darmowy skrypt zczytujacy wymiary w ASP - duza uszczednosc gdy najtanszy komponent do pracy z obrazkami kosztuje 50 dolcow) do bazy danych. Jednak mialem duze problemy z usuwaniem plikow - czesc moglem a czesc nie. Kiedy powiedzialem informatykom, nie do konca zalapali o co mi chodzi i stwierdzili ze nie wiedza jak mi pomoc. Wiec trzy dni (od poniedzialku) szukalem wsadzania do bazy danych. A tu wczoraj ich oswiecilo i tylko drobne poprawki byly potrzebne w pierwszej wersji i wsio juz dziala. Nie mniej jednak jest to dziwna sprawa. Uzywam kodu takiego jak na http://www.developersdex.com/gurus/articles/670.asp?Page=2 Tylko bez uzycia recordset - wywolywalem poprzez metode execute obiektu adodb.connection. Co wiecej - ucina tylko jpg-i, gif-y i bmp-y pokazuje ok. Innym ludziom to dziala - to moze byc jakis problem z moja konfiguracja. Uzywam IIS 5.1 oraz MS SQL Server 2000 -------------------- Pozdrawiam,
Tomasz Ptak gg:88243 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:38 |