![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dosyć prozaiczny problem, mianowicie mam kłopot z pobraniem danych z tabeli zgloszenia bazy danych MySQL. Strukturya tabeli zgloszenia jest następująca: Chodzi mi, aby po wybraniu z listy rozwijalnej konkretnej firmy i naciśnięciu przycisku 'Wprowadz dane', poniżej wyświetliło się imię właścicela. Niedziałająca część pogrubiona:
Ten post edytował pawniepodam 24.05.2012, 01:48:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybierasz, wysyłasz ajax po imię i odpowiedź wczytujesz do odpowiedniego pola.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałbym korzystać z Ajaxa, w tym wypadku jedynie PHP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie chcesz korzystać z AJAX to z mojego punktu widzenia komplikuje to sprawę. Nie wiem jak dużą masz bazę, ale w takim wypadku widzę tylko przy ładowaniu PHP dorzucić listę wszystkich imion do option
np:
itd. później korzystając z JS albo jQuery ustawiasz akcję gdy zmienia się option. Pobierasz wartość atrybutu "imie" i wyświetlasz np w divie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |