Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Googlebot i ciastka
Watt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Postanowiłem zmusić userów do robienia kont na moim forum. Tak więc zrobiłem ciasteczko, które sprawdza ile stron dana osoba przeglądneła i jeżeli tych stron było więcej niz 10 to przeżuca do rejestracji. Cookie tworze w php, za to przenoszenie do rejestracji i sprawdzenie ciacha jest w javascripcie. Teraz pojawia sie pytanie jak googlebot zareaguje na coś takiego. Czy będzie go też przenosiło?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Mgiełka

-----

Ciekawe pytanie i ciekawy schemat zmuszania użytkowników do rejestracji. Nie wiem tylko czy jest fair.
W każdym razie też jestem ciekawa jak Googlebot reaguje na takie rozwiązanie. Jak będziesz znał odpowiedź to chętnie ją przeczytam.
Ja ze swojej strony popytam znajomych i może ktoś już z takim schematem się spotkał i zna odpowiedź. Również się z nią podzielęsmile.gif

--------------------
Lubię korzystać z dobrych rozwiązań,dlatego wybrałam podpis elektroniczny . Również odpowiednie zarządzanie firmą programem Impuls zaliczam do pozytywów.
+Quote Post
Lorum3

-----

Takie rozwiązanie nie jest wcale innowacyjne, już rok temu widziałem podobne na kilku forach. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w sieci gotowe rozwiązania.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:36