![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem polegający na tym ze próbuję pobrać zmienną login, password,
email. Zmienna login i password przesyłane są przez formularz jadna zmienna email pobierana jest z tabeli SELECT-em na podctawie zmiennej login i password. Wszystko działa Ok tylko nie mogę wyświetlić zmiennej email. Kod wygląda tak: $baza = mysql_connect("...", "...", "..."); if ($baza) { $wynik = mysql_select_db("..."); if ($wynik) { $wynik=mysql_query("SELECT username, password FROM users WHERE username='$login' and password='$haslo'"); if (mysql_num_rows($wynik)==1) return true; mysql_select_db ($nbaza, $link); $user_email = mysql_query("SELECT email FROM users WHERE username = '$login'", $link); $row = mysql_fetch_array($user_email, MYSQL_NUM); } mysql_close($baza); } return false; } if (istnieje($_POST["login"],$_POST["haslo"])) { // zalogowanie $_SESSION["zalogowany"]="tak"; $_SESSION["login"]=$_POST["login"]; $_SESSION["haslo"]=$_POST["haslo"]; $_SESSION["email"]=$row[0]; } Wydaje mie się że problem tkwi w wierszu $_SESSION["email"]=$wynik[2]; który ma pobrać zmienną email ale nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dzięki za pomoc. -------------------- Tomekn
tomekn@onet.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:02 |