![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewnie problem z kalendarzem JQuery UI(Datepicker). Potrzebuje wykonać kalendarz w taki sposób aby:
1) Aby w całym przedziale czasowym np. 2 lata można było wybierać tylko wybrane dni z tygodnia np. tylko poniedziałki i środy. Ten element wykonałem tak i DZIAŁA:
2) Do tego kalendarza potrzebuje zrobić wyjątek np. w przedziale czasowym od 7 lipca 2012 do 30 lipca 2012 mają wyłączyć się dni tygodnia z Punktu 1 (wyżej napisany), a mają odblokować się dni wybrane: Wybrane dni wybieram tak i DZIAŁAJĄ:
Pierwszy problem polega na tym, że nawet jeśli spróbuje połączyć oba ustawienia z punktu 1 i 2 to działa tylko jedna z opcji. Oto przykład kodu, który próbowałem połączyć:
Przy powyższym kodzie wyświetlają się tylko wybrane dni tygodnia jak w ustawieniu 1, natomiast blokada pojedynczych dni nie zadziałała. Jak to połączyć i zrobić przedział z punktu ustawień 2, aby w przedziale wyświetlały się daty wybrane a poza przedziałem tylko dni tygodnia z pierwszego punktu. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież jak dałeś return po sprawdzeniu tych pierwszych dni to funkcja nawet nie dojdzie do sprawdzania drugiej tablicy z datami... Powinieneś te dwie tablice sprawdzać w jednym if'ie:
Mogą być błędy nie sprawdzałem czy działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:19 |