![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mimo iż temat był wielokrotnie omawiany i myślałem że się upewniłem iż zmiana parametru w adresie strony bez jej przeładowania nie jest możliwa. Otóż jak zauważyłem nie miałem racji... battlelog ot serwis BF3 który zmienia parametry mimo braku przeładowania strony... Więc jak to działa? Samo wykonanie jest interesujące i przyznam się szczerze że chciałbym oprzeć o podobną zasadę swój mini skrypt. Tylko jak? Dzięki i pozdrawiam Up, bo chciałbym uzyskać odpowiedź -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to robić za pomocą window.history.pushState, ale nie działa to we wszystkich przeglądarkach można fallbacka zrobić do window.location.hash
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak, ogólne zastosowanie:
Chciałbym aby działało na przynajmniej większości popularnych przeglądarek, window.history.pushState działa w chrome i ff, zaś IE (sam battle log) operuje na kotwicach. Mógłbym uzyskać jakiś przykład kodu pasująceg do większości przeglądarek? Same dane są ładowane JSON'em. Dzięki i pozdrawiam -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://stackoverflow.com/questions/4250553...y-pushstate-and
Jak masz trochę czasu to w backbone js jest to zaimplementowane -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wszystko ładnie pięknie...
Na FF i Chrome działa, IE jak zwykle krzaczy... Jakieś sugestie? Pozdrawiam -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:02 |