![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam taką sytuację: Jest sobie jeden link: i drugi: Jak zrobić żeby najeżdżając na obrazek z pierwszego linka podświetlił się hover z drugiego linka? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kaskadowe arkusze jak nazwa wskazuje obsługują podstruktury DOM więc bez JS tego nie zrobisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety, tak jak viking napisał, bez JS to nie uda się uzyskać efektu. Jeden element musiałby się zawierać w drugim, aby uzyskać pożądany efekt. Lecz link w linku nie ma racji bytu. Musisz skorzystać z JS.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem to przy pomocy onMouse ale wolałbym to w jQuery...
Pierwszy link: Drugi link: Może podjąłby się ktoś przerobienia tego na jQuery? ![]() Z góry przepraszam moderatora temat z CSS zszedł na JS ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to się nie da w css? A selektory sąsiadów? Na przykład a:hover + a {} albo a:hover ~ a.klasa {}. Co prawda nie testowałem tego, ale z logicznego punktu widzenia powinno grać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 05:43 |