![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisuję w phpMyAdminie następujące zapytanie:
i nie otrzymuję nic... Żadnego rekordu, żadnego komunikatu o błędzie. O co chodzi? Co ciekawe, w programie MySQLFront dostaję jeszcze informację "zapytanie trwało ... sek, ... rekords affected", ale również żadne wiersze nie są zwracane. Zapytanie wewnętrzne wpisane samodzielnie zwraca prawidłowe rekordy. Pozdrawiam, Krzysiek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpMyAdmin o ile mi wiadomo moze wykonac tylko jedno zapytanie naraz.. wpisanie kilku do okienka nie da spodziewanych rezultatow. Sam sie z tym kiedys bawilem i obszedlem to tak, ze wlaczylem Persistent Connections dla phpMyAdmina (w jego configu) dzieki czemu tymczasowe tabele nie byly tracone po kolejnych przeladowaniach strony i wykonywalem kazde zapytanie po kolei.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, czy zatem wpisanie tej instrukcji do skryptu php jest jedynym sposobem na sprawdzenie jej działania?
Uruchamiam to na serwerze wirtualnym, więc nie mam innego dostępu do bazy niż przez skrypty, phpMyAdmina albo ODBC. A jeśli tylko przez skrypt, to czy mysql_connect() wystarczy? Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co? Skrypty to malo wygodny sposob na sprawdzanie zapytan.
Wlacz sobie Persistent Connections w phpMyAdmin i po problemie (no prawie, bo musisz dawac zapytania po kolei, ale nadal to latwiejsze niz skrypty). Nie pamietam dokladnie jak wygladala linijka, w ktorej sie to ustawialo, nie mam teraz tego pod reka, w kazdym razie otworz configa (config.inc.php o ile pamietam) i skorzystaj z opcji Szukaj w edytorze. Po slowie "Persistent" powinienes znalezc to czego szukasz. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:36 |