![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Szukam pomocne odnośnie modułu news'ów w CMS Made Simple. Do tej pory zajmowałem się jedynie projektowaniem grafiki, czasem razem z pocięciem i zakodowaniem do xhtml/css. Postanowiłem że opanuje wdrażanie jakiegoś cms'a i padło na MS (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dziś go sobiezainstalowałem na localhost i tak zaczeła się moja przygoda, wdrożyłem już praktycznie cały swój szablon, jest wyszukiwarka, content, dodatkowe bloki z tekstem, menu, całość z moimi własnymi stylami. Zostało mi jedynie ukończeniu news'ów i tutaj pojawia się problem. Nie znam się na smarty, php itp. dlatego jest to dość utrudnione zadanie, chciałbym aby : * Pierwszy pojawiał się temat newsa - zrobione * Znikneła nazwa kategori w górnej części - zrobione * Znikneła nazwa kategori i autor - zrobione * Ostylowane, dodana ikonka przy dacie itd - zrobione Problem zaczoł się kiedy chciałem ustawić aby wyświetlały się jedynie 2 najnowsze newsy, w tym celu w szablonie zmieniłem {news} na {cms_module module="news" number="2" category="all"} i wszystkie newsy przestały się wyświetlać :/ Działa jedynie kiedy jest {news} Da się to zmienić w jakim śpliku lub coś podobnego ? Miał ktoś taki problem ? Pozdrawiam i dzięki za każdą pomoc! EDIT Witam ponownie, Zainstalowałem sobie moduł CGBlog i działa normalnie ustawienie ilości newsów na stronie wink.gif Nie mam pojęcia dlaczego moduł news nie działa poprawnie. No cóż, zdarza się biggrin.gif Wie ktoś może jak zmienić format daty ? Obecnie jest : maj, 21, 2012 a chciałby aby wyświetlało się 21.05.2012 ? EDIT Jakoś sobie poradziłem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Data działa prawidłowo. EDIT A może wie ktoś gdzie ustawić maksymalną długoś news'a ? Chciałbym aby max 25znaków wyświetlało się na głównej i dalej przycisk "więcej" a reszta już na podstronie. Zrobione (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Chyba się wstrzymam narazie z kolejnymi pytaniami hehe Ten post edytował zagadka 21.05.2012, 09:55:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:52 |