![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe zintegrowanie istniejącego sklepu z wyszukiwarką na innym serwisie?? Chcę mieć dostęp do wszystkich produktów z katalogu - dostęp przez login i hasło. czy jest na to jakiś sposób czy też muszę przekopiowac bazę danych manualnie?? Dodam że produkty w katalogu są każdego miesiąca aktualizowane.
Ten post edytował MESSIAH :) 18.05.2012, 15:50:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak najbardziej tak. Niektóre serwisy oferują gotowe API dla klientów. Czasami podaje się taką informację na stronie serwisu, czasami nie. Najlepiej skontaktować się z właścicielem albo administratorem danego serwisu i spytać się o API albo możliwość dostępu do bazy danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W tym problem że raczej chyba nie udostępnia ta hurtownia nic z powyższych - tylko i wyłącznie mają plik .exe pod windowsa, tutaj pewnie kłania się C++ chyba że plik korzysta sam z XML i wtedy tylko wysyłać je na serwer. Z tego co wyczytałem to jest mi potrzebne API lub plik XML - aktualizowany na bierząco. Czyli nie ma szans na rozwiązanie tego problemu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie prosciej napisac do tej hurtowni i sie dowiedzic?
|
|
|
![]()
|
|
Tak już to zrobiłem wcześniej tylko chciałem się dowiedzieć jakie są wyjścia - hurtownia - ".com" dziś weekend to w poniedziałek będzie odp. No trudno. I dzięx za helping. Chyba może manualnie zacznę pisać własna BD z 22,000 pozycji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował MESSIAH :) 18.05.2012, 16:44:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:21 |