![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robie galerie zdjęć z uploadem na stonie tutaj
i po dodaniu zdjęcia wyskakuje błąd Kod Przesłanie udało się - 20110713013.jpg 0.25MB Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'roni'@'10.0.0.19' (using password: NO) in /home/roni/domains/demo5.hekko.pl/public_html/galeria/upload.php on line 62 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/roni/domains/demo5.hekko.pl/public_html/galeria/upload.php on line 62 Wykonanie zapytania zawiodło. Access denied for user 'roni'@'10.0.0.19' (using password: NO) dane do bazy mam wpisane dobre |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napewno podałes hasło, z tego opisu wynika że jednak nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na 100%
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień 10.0.0.19 na localhost, czy można zalogować się do panelu phpmyadmin za pomocą tych samych danych ?
Ten post edytował toffiak 18.05.2012, 15:49:46 |
|
|
![]()
|
|
mam localhost ustawione ,tak można się zalogować na tych danych do phpmyadmin
zmieniłem kod z Kod < ?php $dbhost = "adres_serwera"; $dbuser = "uzytkownik"; $dbpass = "haslo"; $dbname = "nazwa_bazy"; $mysqli = new MySQLi($dbhost, $dbuser, $dbpass, $dbname) or die(mysqli_error()); ?> na Kod <?php $dbhost = ""; $dbuser = ""; $dbpass = ""; $dbname = ""; $link = mysql_connect('localhost', '$dbuser ', '$dbpass'); if (!$link) { die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error()); } mysql_select_db('mydb'); ?> i teraz mi pokazuje Kod Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user '$dbuser '@'10.0.0.19' (using password: YES) in /home/roni/domains/demo5.hekko.pl/public_html/galeria/db.php on line 7 Nie można się połączyć: Access denied for user '$dbuser '@'10.0.0.19' (using password: YES) o co chodzi? udało misię zrobić zamieniłem kod do łączenia się z bazą na Kod <?php $polaczenie=mysql_connect("host","uzytkownik","haslobazy"); /* Nawiązanie połączenia z bazą */ mysql_select_db("bazadanych",$polaczenie); /* Wybranie odpowiedniej bazy danych */?> wcześniej był Kod db.php < ?php $dbhost = "adres_serwera"; $dbuser = "uzytkownik"; $dbpass = "haslo"; $dbname = "nazwa_bazy"; $mysqli = new MySQLi($dbhost, $dbuser, $dbpass, $dbname) or die(mysqli_error()); ?> no i poszło ale czemu ten autora nie chciał to nie wiem. Koniec (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o co chodzi?
o spacje(tabulator?) za $dbuser... j. Ten post edytował alegorn 19.05.2012, 08:03:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:09 |