![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za temat po raz 100-tny - ale żaden z wątków ani artykuł o kodowaniu nie rozwiązują problemu.
Mam plik txt - kodowanie UTF-8 Baza - wszystko utf-polish_ci Plik wrzucam na dwa sposoby - przez PHP My Admin - WSZYSTKO OK (są polskie znaki) Plik wrzucam przez formularz na stronie - SA KRZAKI W nagłówku strony mam SET NAMES - na utf-8 (lub go kasuje) w formularz multipart też jest accept-charset (lub też go kasuje) problem się powtarza w każdej opcji próbowałem wymusić kodowanie też w kodzie MSQL ale zwraca że "coś poszło nie tak..." formularz to
kod
W każdym razie plik txt wygląda dobrze (tworze go w Notepad++) bo my admin rozumie go poprawnie Tylko formularz wysyła z krzakami Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Da się tak zrobić żeby wpisywany kod html np. a href= z cudzysłowami, był traktowany jako tekst a nie jako znaki (bo mi rozwala formularz przy pobieraniu danych). -------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:09 |