![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w trakcie pisania skryptu do pobierania towaru do koszyka, ktore pozniej sa dodawane do bazy danych jako wydane dla klienta lub pracownika. i ok to działa. Ale jak mam zrobic zeby towar ktory wydalem (odjąłem ze stanu) o takim samym id autmatycznie mi się zmniejszyl o liczbe którą wydam. Mam cos takiego. jesli chodzi o 1 produkt to odejmuje. Ale jak jest ich przynajmniej 2 to juz głupieje. Proszę o pomoc if(!empty($_POST)) { $liczbaRekordow = count($_POST['nazwa_tow']); $zapytanie = "INSERT INTO magazyn (nazwa_tow,sztuk) VALUES "; for($i = 0; $i < $liczbaRekordow; $i++) { $zapytanie .= "('" . $_POST['nazwa_tow'][$i] . "','" . $_POST['sztuk'][$i] . "')"; mysql_query("UPDATE magazyn SET sztuk =($sztuk-'" . $_POST['sztuk'][$i] . "') WHERE id=$items[$i]"); if($i < $liczbaRekordow - 1) $zapytanie .= ", "; $result = mysql_query($zapytanie); } } chodzi mi oczywiscie o to zapytanie - jak je przeksztalcic zeby bylo ok mysql_query("UPDATE magazyn SET sztuk =($sztuk-'" . $_POST['sztuk'][$i] . "') WHERE id=$items[$i]"); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:27 |