![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Utworzyłem projekt i chcę przenieść plik index.php z /var/www/panel/public do /panel/ ale nie wiem jak poustawiać ścieżki żeby działało. Utworzyłem virutalhost na /var/www/panel/ ale nie wiem jak poustawiać ścieżki w index.php i application.ini może ktoś poprawić Application
index.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 4 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie nie powineneś nic zmieniać w projekcie tylko dodać w ustawieniach apache linie
DocumentRoot /var/www/panel/public |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie nie powineneś nic zmieniać w projekcie tylko dodać w ustawieniach apache linie DocumentRoot /var/www/panel/public Jakiś czas temu. Jak były starsze wersje nic to nie zmieniało i łatwo dało się to ustawić. Więc myślę że to nie jest jakiś problem. Może ktoś pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 33 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze zrób porządek ze scieżkami w konfiguracji:
Reszta wygląda tu dobrze. W index.php zdefinuij stałą APPLICATION_PATH.
Jeśli wszystkie ścieżki będziesz miał ustawione względem APPLICATION_PATH, po zmianie położenia index.php wystarczy zmienić jedną linijkę tak jak to jest opisane w komentarzach. Nie zapomnij przenieść jeszcze .htaccess i zmienić jego zawartości na bezpieczną w tej konfiguracji, tak jak jest to opisane tu http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=940243 Z której wersji zenda korzystasz. Chyba możesz użyć klasy Zend_Application, pomogłaby uruchomić cała aplikację. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:34 |