![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kosi11- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam następujący problem ze skryptem, mianowicie mam pętle while wyświetlającą rekordy z bazy. Chciałbym wewnątrz niej umieścić jeszcze jedną która będzie pobierała rekordy z innej bazy i tu mi się zaczął problem. Wygląda to mniej więcej tak:
Jak to rozwiązać? Pozdrawiam! |
|
|
-DamianGosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziwnie to troche napisales. Jak bys napisal normlaniej to bys poprotu dal tam druga petle
![]() np
|
|
|
-kosi11- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie chodzi mi o coś takiego jak twoje rozwiązanie, sformułuje mój problem inaczej, chciałbym umieścić pętle while w zmiennej $body w <li class="box"></li>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz złączyć jakoś tych tabel np. joinem?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat chciałbym umieścić pętle while w zmiennej $body w <li class="box"></li> Ale wiesz, że teksty można przerywać w dowolnym miejscu i łączyć w dowolnym??
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-kosi11- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie jestem zaawansowanym programistom php więc nie ogarniam wszystkiego. Z całym szacunkiem, ale do tego co ci powiedziałem nie trzeba być zaawansowanym programistą.... to są podstawy....Masz tak:
Chcesz w to wstawić pętle to ją wstaw.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-kosi11- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z całym szacunkiem, ale do tego co ci powiedziałem nie trzeba być zaawansowanym programistą.... to są podstawy.... Masz tak:
Chcesz w to wstawić pętle to ją wstaw.
Zrobiłem tak jak mi podpowiedziałeś, ale jest pewien problem, mianowicie umieszczona przeze mnie pętla wyświetla się w zupełnie innym miejscu niż powinna, tzn wychodzi poza obszar który powinien ją obejmować. kod wygląda tak:
Chciałem żeby pętla mieściła się w divie opcja1 a niestety wychodzi poza diva. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może ,za długa lista jest i w sumie burzy ci układ strony.Użyj styli css i overflow:auto;
Poza tym, jak otwierasz pętle i gdzie ją zamykasz? Ten post edytował Niktoś 17.05.2012, 18:40:04 |
|
|
-kosi11- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pętla nawet w kodzie źródłowym jest poza divem ;/ więc css raczej nie pomoże
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pętla while sposób 1:
Sposób nr 2:
U Ciebie nie ma poprawnego zapisu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 18:52 |