![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt ustalający ilość wyników wyszukiwania w zależności od ilości słów w wyszukiwanej frazie:
W przypadku gdy: $total_items = (int)mysql_numrows($result) jest równa 0 powinna wykonać się ta część:
Jednak nigdy ta część się nie wykonuje (gdy total_items=0) i zawsze przekierowuje mnie na ostatni header. O co chodzi ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W podanym przez ciebie przykladzie masz dwa if-y
Majac total_items na 0 to pierwszy gdzie $total_items < 3 sie spelni i nie przejdzie do drugiego. Wiec musisz zrobic 2 rzeczy: -zrobic if/else if ewentualnie else -zmienic warunki -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że w tym pierwszym if-ie sprawdzam ile jest wyników i dopiero jeśli tych rekordów jest zero ma się wykonać drugi if, więc nie mogę dać else bo muszą się oba wykonać.
Zmieniłem drugi if na else if, ale to nic nie zmieniło. /EDIT/ Usunąłem w ogóle pierwszego if-a czyli zostało:
Mimo to wciąż:
Nie jest realizowane :/ Ten post edytował Greg23 17.05.2012, 01:00:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież drugi header idzie bezwarunkowo więc nawet jak ci wskoczy pierwszy header, to zaraz po nim wskakuje ten drugi i ci nadpisuje ten pierwszy.....
Daj exit zaraz po tym pierwszym to ci się pierwszy wykona -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:01 |