![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam skrypt
ktory ma drukowac wszytskie grafiki w danym katalogu problem polega na tym ze jak w jakims pliku sa polskie znaki to juz przestaje działać wyswietlony adres np plik 01_Zaczęło_się_jakoś_w_piątek.jpg gdy wcisne na link w IE adres/galerie/jakas_galeria/01_Zaczęło_się_jakoś_w_piątek.jpg [object ont found] mozilla zamienia adres na adres/galerie/jakas_galeria/01_Zacz%EA%B3o_si%EA_jako%B6_w_pi%B1tek.jpg tez object not found za to jak wkleje recznie do mozilli adres/galerie/jakas_galeria/01_Zaczęło_się_jakoś_w_piątek.jpg zamienia na (IE tak nie robi) adres/galerie/jakas_galeria/01_Zacz%EA%B3o_si%EA_jako%9C_w_pi%B9tek.jpg i jpg działa co trzeba zmodyfikowac w tym srypcie aby działał poprawnie rowniez z nazwami plikow z polskimi znakami (sa bardzo wazne) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam pojecia co trzeba zmienic w skrypcie... i czy wogole mozna ;p
jedno jest pewne... nigdy podczas pisania skryptów nie uzywałem polskich znaków... tym bardziej jezeli chodzi o nazwy plików... pamietaj NET JEST OGOLNOSWIATOWY ;p pozdro ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. nie działa dla wszystkich polskich literek czy tylko dla ąśźĄŚŹ? tzn. czy działałoby, gdyby w nazwie pliku były jakieś ogonki, ale nie ąśźĄŚŹ?
2. spróbuj zmienić:
na:
Ten post edytował tumczasty 10.08.2004, 13:08:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz wczesniej probowałem - ak tez nie działa nie działa
01_Zacz%C4%99%C5%82o_si%C4%99_jako%EF%BF%BD_w_pi%C5%A1tek.jpg : to wyskakuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponawiam pytanie nr 1: sprawdź, czy będą działać pliki o nazwach ćwikła.jpg i mała kłódka.jpg
|
|
|
![]()
|
|
działają
|
|
|
![]()
|
|
wniosek: problemu nie sprawiają wszystkie polskie litery, ale tylko te, którymi różnią się kodowania WIN i ISO: ąśźĄŚŹ
hmm, jeśli nie działa to, co podałem 2 moje posty temu, to ja już nie wiem... (ten skrypt jest, jak dla mnie, trochę pokręcony ![]() |
|
|
![]()
|
|
problem jest chyba jeszcze wiekszy . napisalem ze niektore polskie znaki działaja ale jedynie pod mozilla , internet explorer nie obsługuje zadnego
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:31 |