![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to znowu ja.
Ostatnio planowałem założyć swoją stronę domową, fotki, wpisy, etc. No i nasuwanie się pytanie... Który hosting wybrać z cal.pl a pdg.pl ![]() Pdg.pl posiada bogatą ofertę pakietu "Premium" http://pdg.pl/index.php?adminpanel=oferta 9GB pojemności, brak limitów transferu, baz danych, itd... Jednak cena według mnie jest zabujcza! - 200zł Cal.pl także ma się z czym pokazać, tymbardziej że ma podobne, spełniające moje wymagania parametry! http://www.cal.pl/serwer-ace Koszt to 79zł. No i który wybrać?... Biorę pod uwagę niezawodność serwerów. ![]() -------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Na cal.pl są wieczne problemy z mysql, osobiście w najbliższym czasie się z tamtąd zabieram.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cal.pl odpada w przebiegach. Porażka.
Pdg.pl oferuje "unlimited" za 20 zł/msc, co już średnio wygląda. Czemu nie coś sprawdzonego typu: kei.pl, prohost.pl - co prawda widzę, że prohost też oferuje jakieś ofery unlimited, ale masz przjrzyste zasady, dokładny opis możliwych do wykorzystania zasobów. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
kei.pl mogę z czystym sumieniem polecić, ale jest drogie. Z tańszych oferta zdecydowanie polecam lh.pl - siedzę u nich od dobrych 6-7 lat i narzekać nie mogę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam że PDG.pl powinno trochę upuścić ceny. Jednak zależy mi ta nielimitowanym transferze, pojemnością od 2GB... no i oczywiście domena krajowa gratis.
-------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam że PDG.pl powinno trochę upuścić ceny. Jednak zależy mi ta nielimitowanym transferze Przecież to fikcja, lepiej wiedzieć ile można wykorzystać i mieć to w ofercie lub umowie jasno wyjaśnione, a nie jakieś "widzimisię admina" Z tego co pamiętam http://pdg.pl był w dziale oceny? I wyszło na to że to pachnie gimnazjalnym resellerem. Ten post edytował !*! 16.05.2012, 16:19:37 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Na prohost stoi spawnframework.com i nie miałem z nim nigdy problemów. Ceny też wygurowanej nie ma.
Co do cal.pl to z tego co widzę pojawiły się u nich problemy z generowaniem subdomen... |
|
|
![]()
|
|
Rozmawiałem na temat PDG.pl z pracownikiem, który aktualnie odpowiadał na pytania wysyłane na GG. Wszystkiego się ładnie dowiedziałem i wiem że PDG.pl daje darmową domenę internetową, bez ponoszenia żadnych kosztów za nią jeśli się zakupi pakiet 'Premium'. To mnie przekonało, i uważam że warto jest wydać 200zł i mieć porządną usługę na cały rok.
![]() Ale będę musiał znieść moje dwie inne domeny żeby mieć na to środki. ![]() Ten post edytował NorQ 16.05.2012, 16:45:39 -------------------- HTML, CSS, JS, PHP i inne nie idą w las... Powoli się uczę co i jak ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ze swojej strony polecam -> http://konta-hostingowe.securityhost.pl/
- przystepne ceny - ekspresowy kontakt z adminem - zawsze idzie sie dogadac |
|
|
![]()
|
|
PHP 5.2.X ? Inne hostingi dają już 5.3/5.4 ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tych dwóch brałbym zdecydowanie pdg.
-------------------- cze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:00 |