![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Nie mogę sobie poradzić z jednym zapytaniem Mam tabele, w której w kolumnie zone jest string złożony z liczb oddzielonych przecinkami. jak ułożyć zapytanie SELECT, które pokaże mi wszystkie rzędy , zawierające np liczbę 5 (gdzie liczba to wszystkie cyfry pomiedzy przecinkami)
Liczę na Waszą pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował adamszmu 16.05.2012, 14:50:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie zapytanie da mi też wynik z 55 a ja chcę tylko 5.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje
Właśnie o takie zapytanie mi chodziło, wszystko działa jak należy. Odnośnie osobnej tabeli, na tym etapie bym musiał przeprowadzać zbyt dużo zmian, ale jak bym poznał argumeny w czym rozwiązenie z osobną tabelą było by lepsze bym przemyślał sprawe jeszcze raz. Działanie mojego skryptu jest proste mam kilka miejsc(zones), w których są wyswietlane różne dane, jednym zapytaniem do bazy sprawdzam co się wystietla w zone 5 i to wyświetlam. Co mogę uzykać stosując taką osobną tabelę tabelę? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:57 |