![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie chce napisac skrypt ktory bedzie polegał na tym że jak ktos wejdzie na strone to bedzie pisało Czesc a jak ja odswiezy to bedzie pisalo Misiu a jak ja znowu odswiezy to Czesc i tak po kolei. Przeszukałem php.net i nie znalazłem do tego odpowiedniej funkcji jedyne co znalazłem to fukcja rand ale ona nie wybiera pokolei tylko losuje więc czasem jest 5 razy Misiu i raz Czesc
![]() Proszę o pomoc skrypt jest mi bardzo potrzebny a sam sobie nie poradze. -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz pobawic sie ciasteczkami... zapisywac w nich co bylo ostatenie i wrzucac te drugie...
ale po co Ci to, to nie mam pojecia ![]() pozdro ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Niestety nie działa
![]() -------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa pewnie dlatego, że zanim ciacho jest ustawiane, echo pisze tekst (trzeba tez unikać pustych linii). tak powinno działać:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki , działa pięknie - czy może mi ktos to wtłumaczy co pokolei co robi? bo chciałbym to zrozumieć
-------------------- Notatnik rządzi!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche łopatologicznie, ale... - linia 2: odebranie wartości zmiennej 'ile' z tablicy POST i przypisanie do zmiennej $ile - linia 3: inkrementacja, czyli powiększenie o 1 - linia 4: setcookie() - linia 8: dzielenie modulo (zwraca resztę z dzielenia) przez 2 - jeżeli jest jakaś liczba, czyli wynik dzielenia nie jest liczbą całkowitą, jeżeli reszty nie ma - liczba jest całkowita -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(*) dzielenie modulo - reszta z dzielenia: $ile%2 = 1 % 2 = 0 r 1 2 % 2 = 1 r 0 3 % 2 = 1 r 1 4 % 2 = 2 r 0 5 % 2 = 2 r 1 6 % 2 = 3 r 0 czyli to działanie będzie dawać na zmianę wynik 1 i 0, czyli true i false, dzięki czemu robi się wiadomo co w razie wątpliwości: setcookie" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale jeżeli mam 3 zmienne? 1. cześć 2. mój 3. misiu to jak? bo wtedy dzielenie odpada
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 3.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...wtedy dzielisz modulo przez 3 i dodajesz jeden warunek w instrukcji if:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:09 |