![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! mam pewien problem..
otóż mam sobie katalog nazwijmy go "test" w tym katalogu są katalogi powiedzmy 4 nazwijmy je "test1" "test2" "test3" itp. itd. mam również pewną baze danych w niej między innymi są zawarte nazwy tych katalogów jednak nie wszystkich.. chciałbym wyświetlić zawartość katalogu test w pewnym pliku php tak by cała zawartość wyswietliła sie w ten sposób i to akurat jest proste test1 test2 test3 test4 ale również bym chciał zeby skrypt przeszukał baze jeżeli napotka nazwe katalogu (w bazie mysql) w skrypcie wyswietli to tak test1 test2(jest w bazie) test3 test4(jest w bazie) itp.. jakieś pomysły? niemoge sobie z tym poradzić... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu zrób warunek sprawdzający, czy istnieje rekord w bazie, który posiada określoną nazwę. Co w tym trudnego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej nie bez powodu napisałem moj post w dziale przedszkole....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż w takim razie jak wygląda kod odpowiedzialny za wyświetlanie tej listy.
|
|
|
![]()
|
|
if ($handle = opendir('../download')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) { echo "$file\n"; } closedir($handle); } |
|
|
![]()
|
|
Tworzysz listę folderów, które są w bazie.
Sprawdzasz czy folder o podanej nazwie znajduje się w tablicy, czyli jednocześnie bazie.
Ten post edytował Tajgeer 15.05.2012, 18:46:01 |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje Ci tajger jestes wielki
![]() pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:28 |