![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Chciałbym spytać jak zrobić by wylosowany automatycznie wynik powtarzał się np przez następną godzinę.? Ten post edytował WujekDawidus 14.05.2012, 20:33:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez kodu tylko algorytm:
Jeśli zapisujesz wynik losowania w bazie, to zapisuj go razem z czasem losowania. Każdą próbę losowania weryfikuj z czasem wyniku obecnego w bazie. Jeśli czas <= 1 godzina to wyświetlaj zapisany wynik, w przeciwnym razie generuj nowy wynik losowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HEH.....
Dołączę się do pytania ![]() Jak sprawić by wynik losowania totolotka powtarzał się co 23 miesiące ![]() Wybacz Kolego, ale nie mogłem się powstrzymać. Swoją drogą może admini rozważą dodanie działu "mydelniczka" do tutejszego forum w celu odprężenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego
Wynik jest losowany! Jak mam teraz zrobić żeby wynik ten był wyświetlany przez godzinę dla danego użytkownika, a jeśli ta godzina minie to jak ten użytkownik wylosuje inny wynik to żeby został on zastąpiony ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wciśnięciu przycisku losowania, musisz najpierw sprawdzić, czy minęła jedna godzina od ostatniego losowania. Dla struktury tabeli jaką sobie wybrałeś, możesz to zrobić na przykład takim zapytaniem:
Wynikiem tego zapytania będzie jeden rekord z jedna kolumna o nazwie "godzina_minela" i polem o wartości "tak" jeśli minęła godzina od ostatniego losowania, lub "nie" w przeciwnym wypadku. Tą informację potraktujesz jako warunek do wylosowania nowego wyniku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:47 |