![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
![]() Ale jak dodać to aby powtarzalo losowanie nie co każde odświeżenie strony a co np 10 minut |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może spróbuj przy użyciu crona, to jest chyba najłatwiejszy sposób.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy o co ci dokładnie chodzi, jesli ma się odświerzać to PHP tego nie zrobisz, a jeśli ma być tylko blokada czasowa to zapisz w sesji znacznik czasu ostatniego odświerzenia i sprawdzaj przy następnym ile czasu minęło, chyba że chcesz to zrobić wspólnie dla wszystkich klientów wtedy potrzebny będzie jakiś mechanizm cache lub baza danych
-------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o coś takiego jak blokada czasowa zeby przed upływem 10 minut nie zmieniła się losowana liczba mimo odświeżania strony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tak jak pisałem znacznik czasu i wynik zapisywany w sesji, minus tego taki że można to ominąć jak pokombinować więc jesli ma być bezpiecznie to musisz skorzystać z logów w bazie
-------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:40 |