![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym przrobić kod menu. Mam linijkę kodu w php: <a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a> i muszę ten kod wstawić aby działał w tym skrypcie java script: <script type="text/javascript"> stm_bm(["menu4448",950,"MUSZĘ GO WSTAWIĆ TUTAJ","blank.gif",0,"","",0,0,500,0,1000,1,0,0,"","",0,0,1,2,"default","hand","file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0",1,25],this); stm_bp("p0",[0,4,0,0,0,0,12,7,100,"",-2,"",-2,50,0,0,"#999999","transparent","",3,0,0,"#000000"]); stm_ai("p0i0",[0,"Strona główna","","",-1,-1,0,"www.google.pl","_self","","","","",12,1,0,"arrow_r.gif","arrow_r.gif",7,7,0,0,1,"#E6EFF9",1,"#E6EFF9",1,"line4.jpg","line1.jpg",3,3,0,0,"#E6EFF9","#000000","#000000","#000000","8pt Verdana","bold 8pt Verdana",0,0,"left1.gif","left.gif","","",21,0,41],100,0); stm_bpx("p1","p0",[1,4,0,0,0,0,12,0]); stm_aix("p1i0","p0i0",[0,"dsfdf","","",-1,-1,0,"","_self","","","","",12,1,0,"","",0,0],100,0); stm_aix("p1i1","p1i0",[0,"sdff"],100,0); stm_aix("p1i2","p1i0",[0,"sdfdf"],100,0); stm_aix("p1i3","p1i1",[],100,0); stm_ep(); stm_ep(); stm_cf([0,0,0,"Main_frame","Navigation_frame",1]); stm_em(); </script> JAK KTOS MOZE POMOC TO PROSZE O RADE Jak zrobić aby ten kod php działał w środku javy script Pozdrawiam Ten post edytował smieszek 14.05.2012, 15:49:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze NIE UŻYWAJ WIELKICH LITER NIE MA TU ŚLEPYCH
Po drugie rozwiązanie problemu: Wydrukuj za pomocą "echo" skrypt JS a w odpowiednim miejscu wstaw ten kod PHP -------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze NIE UŻYWAJ WIELKICH LITER NIE MA TU ŚLEPYCH Po drugie rozwiązanie problemu: Wydrukuj za pomocą "echo" skrypt JS a w odpowiednim miejscu wstaw ten kod PHP no tak tylko że plik ma rozszerzenie html i tak ma pozostać tak wiec nie moge zastosowac <?php> w tym pliku w katalogu mam mnóstwo plikow z odnośnikami do tego pliku z koncowka html musiał bym przerabiać wszędzie koncowke z html na php musze znaleść inne rozwiązanie aby nie zmieniać koncowki html na php Ten post edytował smieszek 14.05.2012, 18:20:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 6.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się to zrobić skryptem moze ktoś inny ci taki napisze bo ja dzis nie mam głowy do pisania kodu
Nie wiem co to za wynalazek który tworzysz ale z tego co piszesz wnioskuję że jest fatalnie napisany. Jest jeszcze mozliwość przekonfigurowania apache w taki sposób aby traktował pliki .html jak .php -------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Da się to zrobić skryptem moze ktoś inny ci taki napisze bo ja dzis nie mam głowy do pisania kodu Nie wiem co to za wynalazek który tworzysz ale z tego co piszesz wnioskuję że jest fatalnie napisany. Jest jeszcze mozliwość przekonfigurowania apache w taki sposób aby traktował pliki .html jak .php chyba ze mozna sie odwołać do pliku php z html, ale nie wiem czy jest taka komenda gdze podaje sciezke w pliku html do pliku php |
|
|
![]()
|
|
odwołać się nie możesz, a nawet jak by sie dało to co to zmienia ? wraz musiałbyś zmieniać wszystkie pliki...
-------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a> Albo coś przegapiłem, albo to nie jest "linijka PHP".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
prawdopodobnie jest ale w jakimś szablonie który narzuca inna składnię
-------------------- Pomogłem? Kliknij w podzięce "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro doszliśmy do tego, że
prawdopodobnie jest ale w jakimś szablonie który narzuca inna składnię To niby jak to miało pomóc:Da się to zrobić skryptem moze ktoś inny ci taki napisze bo ja dzis nie mam głowy do pisania kodu ?... Jest jeszcze mozliwość przekonfigurowania apache w taki sposób aby traktował pliki .html jak .php @smieszek: skąd masz tą linijke? co to jest? sprecyzuj się bardziej o co chodzi bo widzę, że na openasia.pl wypluwasz kod php PS. A to co: Kod "file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skoro doszliśmy do tego, że To niby jak to miało pomóc: ? @smieszek: skąd masz tą linijke? co to jest? sprecyzuj się bardziej o co chodzi bo widzę, że na openasia.pl wypluwasz kod php PS. A to co: Kod "file:///E|/infromatyka/www/openasia.pl/ogloszenia%203.0" dokladnie, skrypt robił mi kiedyś informatyk ale już nie mam z nim konaktu, kilka lat temu się uczyłem php więc próbuje sobie przpomnieć chcę przerobić główne menu na dynamiczne, i muszę wstawić javascript kod menu w pliku html wygląda tak: <!-- MAIN MENU --> <div id="mainMenu"> <div id="menuLeft"></div> <ul> <li class="main {if $selectedTab == 'main'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}" title="{$APP_NAME} - Darmowe ogłoszenia"><span>Strona główna</span></a></li> <li class="newses {if $selectedTab == 'newses'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}newses/1.html"><span>Aktualności</span></a></li> <li class="addAdvert {if $selectedTab == 'addAdvert'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}addAdvert,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"><span>Dodaj ogłoszenie</span></a></li> <li class="mainAdverts {if $selectedTab == 'mainAdverts'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}adverts,myprofile/"><span>Moje ogłoszenia</span></a></li> <li class="sellerList {if $selectedTab == 'sellerList'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}seller,pages/1.html"><span>Lista sprzedawców</span></a></li> <li class="contact {if $selectedTab == 'contact'}selected{/if}"><a href="{$APP_URL}contact/"><span>Kontakt</span></a></li> </ul> <div id="menuRight"></div> </div> <!-- /MAIN MENU --> może gdybym miał podpiąć tylko stronę do meny w javascript to nie było by problemu, bo to tylko odsyłacz do strony trzeba podać. Ale tutaj mam w jednej zakładce warunek {$APP_URL}addAdvert,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if no i nie wiem jak go podpiąć do javyscript Kod <a href="{$APP_URL}stronahtml,{if is_numeric($rid)}{$rid}{else}1{/if},{if is_numeric($cid)}{$cid}{else}0{/if}/"></a> Albo coś przegapiłem, albo to nie jest "linijka PHP".dowidziealem sie ze to linjka jezyka moduly smarty (ww.smarty.net) ale dalej nie wiem co z tym zrobic |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 18:52 |