![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Popełniłem fatalny błąd i przez pomyłkę zaktualizowałem tysiące rekordów na złe dane - niestety nie zrobiłem backupu przed wykonaniem zapytania i teraz mam ogromny problem.. Ustawiłem jedną tabele w bazie danych pod siebie - podczas testów i teraz wszyscy mają to samo. Chce to zmienić w następujący sposób: ![]() Tam gdzie jest wpisane: boro chce aby było to co jest w kolumnie: nickinsite Czy takie zapytanie wystarczy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie lepiej byłoby po prostu zmienić nazwy kolumn w tabeli?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy jak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ALTER TABLE t1 CHANGE stara_nazwa nowa_nazwa VARCHAR;
Tylko zrób sobie w razie czego, backup na wszelki wypadek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zapytanie zamieni Ci wartości w kolumnie nick na te same co masz w kolumnie nickinsite. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:33 |