![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki kawałek kodu... Dajmy na to, że pętla while będzie wykonana 3 razy... Przez to 3 razy wyświetli mi się na stronie input Gdy wcisnę na jeden z tych inputów, to wyświetla mi się pod każdym napis 'Nacisnąłeś' Co zrobić, aby po wciśnięciu jednak inputa, tylko pod tym jednym wyświetlał się komunikat 'Nacisnąłeś'? Próbowałem już użyć np. zmienne zmiennych z wykorzystaniem $i++, ale nadal nic... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz ustawić dla każdego inputa inną nazwę - name
-------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym przypadku, zrób te $i++ na koniec pętli, a w wyświetlaniu name inputa zrób cośtakiego ....... name='zmien".$i."' ............
dalej w warunku if($_POST['zmien'.$i]) i tyle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz ustawić dla każdego inputa inną nazwę - name Pętla... Nic z tego... Chyba, że właśnie coś porobć z zmienną zmiennej, żeby name był za każdym razem inny, ale coś mi to nie wychodzi... w tym przypadku, zrób te $i++ na koniec pętli, a w wyświetlaniu name inputa zrób cośtakiego ....... name='zmien".$i."' ............ dalej w warunku if($_POST['zmien'.$i]) i tyle Ok, może zadziała ![]() Ok, działa jak na razie... Jeszcze sporo kodu mam do wy edytowania, ale jak początek działa, to cała reszta też powinna zadziałać... ![]() Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:27 |