![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedy chce odnieś się do pojedynczego elementu w mintAJAX od danym id pisze:
$('nazwa_id').style.display='none'; W jaki sposób odnieść się do elementów które nie posiadają id tylko class? w jQuery różnią się '#' i '.' czyli np: $('#nazwa_id').css.('display','none'); <- po id $('.nazwa_class').css.('display','none'); <- po klasie próbowałem przez getElementByClassName ale ale zyskuje tylko objekt z opisem typu elementu HTML do którego nijak nie idzie się odnieść. var obj = document.getElementsByClassName('ribbonHead'); alert(obj) jeszcze zadziała ale obj.style.display='none'; już wywala błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień bibliotekę, bo mintAjax nie jest już rozwijany od kilku lat a jego strona już dawno padła. Poszukaj na webarchive, być może zachowała się dokumentacja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukałem, niestety nic się nie zachowało.
Gdybym tylko mógł to chętnie bym ją zmienił ale 90% dość sporej strony klienta jest postawione na tym g****e |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukałem, niestety nic się nie zachowało. To coś źle szukałeś http://wayback.archive.org/web/*/http://www.mintajax.pl/ -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
http://wayback.archive.org <- sprawdzałem ale to czego szukam się nie zachowało (albo nigdy nie napisali o tym)
getElementsByClass <- właśnie to mi nie działało ale już se poradziłem łopatologicznie -> użyłem jQuery.noConflict() i przeszedłem na jQuery bez usuwania mintAJAXa ![]() Dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie w minAjax nie było to zaimplementowane, aby odwoływać się przez klasę w $() bo byłby kolizje z dodatkami. Dlatego było trzeba pierw getElementsByClass przypisać do zmiennej, a później się do niej odwołać. A opis tego jest chociażby w 2009 roku, choć marny.
ps. namów klienta na rewitalizacje witryny, więcej $ wpadnie ![]() Ten post edytował !*! 11.05.2012, 15:03:53 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:50 |