![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Lubartów ! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec tak:
Mam 2 obrazki 100 x 100 px. Pierwszy JPG z jakims tam zdjeciem. Natomiast drugi GIF ktory jest czesciowo czarny a czesciowo przezroczysty. I teraz pytanie. Jak nalozyc na obrazek JPG obrazek GIF tak aby w miejscu gdzie GIF jest przezroczysty bylo widacz czesc obrazka jpg. Poprostu na plik JPG nalozyc plik GIF, ktory jest czesciowo przezroczysty. How ? PLissssss Help ! ![]() -------------------- Professional Web Aplications Warsztat: AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM | |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co tutaj php uzywać... jpega ładujesz jako background w tabeli a gifa jako normalny obrazek... i po problemie... ja tak zawsze robie... oczywiscie jak chcesz mozesz funkcje php napisac... ale pamietaj do generowania obrazków potrzebne sa biblioteki gd lub gd2
pozdro ![]() -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Lubartów ! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ze ja na to nie wpadlem
![]() no ale ciekawe jak za pomoca php to zrobic. -------------------- Professional Web Aplications Warsztat: AMD Athlon 1.8 GHz | GeForce 4 MX440-SE 64MB DDR | 256MB DDR RAM | |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imagecreate" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
imagecopy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual imagegif" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 04:03 |