![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
posiadam plik java.js wczytywany do pliku index.php. W pliku index.php posiadam zmienne na przykład: $zmienna1 $zmienna2 w pliku java.js posiadam taki kod:
chciał bym w miejsce "tutaj_wpisana_nazwa" wstawiać podane przeze mnie zmienne, moje pytanie jak to zrobić? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dosłownie przed chwilą analizowałem kod js z innego tematu i właśnie sam kombinowałem jak to zrobić, doszedłem do takiego wnioski:
lub
Oba przykłady działają, ale nie wiem na ile są zgodne ze standardami js bo nie znam tego jezyka, niestety. -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
być może to działa jeśli jest to robione w skrypcie JS umieszczonym w pliku.php jednak mój skrypt JS jest w pliku.js i tylko implementowany w ten sposób <script src="js/plik.js"></script>
kiedy wstawiłem tam zmienną w taki sposób jak Ty po prostu mi ją wyświetliło, tzn. nie jej wartość tylko nazwę zmiennej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast linkować do skryptu JS poprzez atrybut src w tagu <script>, skorzystaj z PHP i wstaw kod bezpośrednio do strony:
-------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
też nie działa tzn. wyświetla mi zawartość plik.js na stronie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robiłem inaczej: jeśli to był formularz, wstawiałem pole hidden
kod PHP:
A potem dawałem w JS:
W czystym JS to chyba idzie jakoś tak:
Zaznaczam, że w czystym JS mogłem się walnąć. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zmienne poupychał do innych elementów HTML i może ustawił visibility: hidden - troszkę prowizoryczne rozwiązanie, ale na ten moment nic innego nie przychodzi mi do głowy. EDIT: oczywiście możesz zmienić na serwie, żeby parsował Ci też pliki JS, ale nie ma to większego sensu ![]() Ten post edytował Kostek.88 9.05.2012, 22:59:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień nazwę pliku .js na .php
np funkcje_js.php w tym pliku wstaw header
a w głównym pliku wstaw po prostu: z kolei gdy chcesz w pliku funkcje_js wstawić wartość PHP użyj zwykłego echo albo print:
Ten post edytował Puszy 14.05.2012, 15:19:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:30 |