![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z poniższą klasą. Objawia się on tym, że przy każdym odświeżeniu strony klasa tworzy nową sesję (nowy rekord w bazie, nowe id) zamiast korzystać z tego, co wygenerowała kilka sekund temu. Byłbym bardzo wdzięczny o pomoc. Jeśli chodzi o bazę danych to łączy się dobrze, nie ma z tym problemów. Sęk w tym, że nie wiem, gdzie problem jest. Kod klasy:
Chodzi prawdopodobnie o metodę read, ale nie za bardzo odnajduję tam błąd. Ten post edytował cisu 8.05.2012, 20:56:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pokaż jak używasz tej klasy?
Wyświetl sobie liczbę zwróconych rekordów w metodzie read, przed warunkiem i sprawdź czy jest okej. Ten post edytował Lorum3 8.05.2012, 20:55:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tamta zmienna rekordy z bazy pobiera, ta funkcja ma zwracać ciąg pusty (jest błąd, poprawiłem ale dalej nie działa). Na razie inaczej jej nie używam, tylko deklaruję jeden obiekt klasy (bo tyle mi trzeba) i przy każdym odświeżeniu dodają się rekordy w bazie i generuje nowe ID, a nie powinno. Może pokaż jak używasz tej klasy? Wyświetl sobie liczbę zwróconych rekordów w metodzie read, przed warunkiem i sprawdź czy jest okej. Ciągle pokazuje 0, w sumie nie trudno mi się było domyślić, bo jak $this->dbhandle->_num_rows($result)>0 by było większe od zera to by nie tworzyło rekordów w bazie, a tworzy. Ten post edytował cisu 8.05.2012, 20:57:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciągle pokazuje 0, w sumie nie trudno mi się było domyślić, bo jak $this->dbhandle->_num_rows($result)>0 by było większe od zera to by nie tworzyło rekordów w bazie, a tworzy. No i gdzie chcesz dalej szukać problemu? Wynika z tego, że źle konstruujesz zapytanie, bądź źle jest dodajesz. |
|
|
![]()
|
|
Szukałem błędu dzisiaj ze 3 godziny aż znalazłem. Nie było go w metodzie read, tylko w samym konstruktorze. Na dobrą sprawę wystarczyła drobna zmiana zapytania i wszystko działa jak należy. Do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:52 |