![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
posiadam na stronie formularz który zatwierdza się inputem submit. Da radę zrobić tak, że wciśnięcie tego guzika wywoła zatwierdzenie formularza i odświeżenie strony? Pozdrawiam. Ten post edytował Gray 8.05.2012, 13:58:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz IF'a który sprawdza czy przycisk SUMBIT został naciśnięty a w nim (w IF;ie) dajesz coś takiego np.:
-------------------- if($problem == 1)
{ header("Location: http://www.forum.php.pl"); } else { thinking(); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedz, jednak to nie będzie odświeżenie tylko przekierowanie, u mnie nie spełnia wymagań :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I don't understand...
Na to samo wyjdzie. Jak to u cb nie spełnia wymagań? -------------------- if($problem == 1)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą JS: zdarzenie onsubmit i window.location.reload() i google jak czegoś nie rozumiesz.
I moim zdaniem ~patrysiek2 ma rację i powinieneś zastosować jego sposób, no chyba, że rzeczywiście nie możesz... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sposób kamil4u z JS też jest dobry, ale to chyba na to samo wychodzi. Użyj mojego jeśli będziesz miał problem to napisz.
Jeżeli będziesz miał problem typu: Cytat Cannot send session cache limiter - headers already sent To odsyłam tutaj Ten post edytował patrysiek2 8.05.2012, 14:31:37 -------------------- if($problem == 1)
|
|
![]()
|
|
Sposób z JS może być dobry... samą komendę znalazłem wpisując w google odświeżenie strony JS, jednak chodziło mi o zastosowanie bo nie znam JS.
Sposób patryska jest zły, bo guzik odświeżający mam w iframie otwieranym w lightboxie, jeśli dam odsyłacz to nie odświeży mi strony tylko otworzy ją w iframie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Sposób z JS może być dobry... samą komendę znalazłem wpisując w google odświeżenie strony JS, jednak chodziło mi o zastosowanie bo nie znam JS. Zastosowanie to zdarzenie onsubmit. Poczytaj o nim i spróbuj napisać to sam. W razie problemów oczywiście pomożemy, ale przyjdź z konkretniejszym pytaniem, bo gotowce dawane są rzadko ![]() Cytat Sposób patryska jest zły, bo guzik odświeżający mam w iframie otwieranym w lightboxie, jeśli dam odsyłacz to nie odświeży mi strony tylko otworzy ją w iframie... Tak dawno się nie bawiłem w ramki, że nie pamiętam jak to było, dlatego nie skomentuję problemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
spoko, znam zasady dawania gotowców itd. nie jestem tutaj nowy jednak gotowiec tego typu w JS to jak odmówienie napisania prostego IFa w PHP czy też a hrefa w HTML
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, że pytam, ale co dokładnie Ty chcesz zrobić?
Ktoś wypełnia formularz i klika submit, to musi być przechwycone przez JS, zapytanie wysłane AJAX'em (bo nie wiem po co inaczej wypełniać formularz) i odświeżone? Z iframe jest bodajże opcja ramka "nadrzędna" i "podległa", poszukaj na W3Schools może będzie, ale wiem, że na pewno coś takiego było. Chyba nawet na localhoscie w XAMPP'ie to jest jeśli się nie mylę zastosowane w menu. -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
Kto na forum opisze Ci jak działa if? Po to są właśnie różnego rodzaju kursy....
No, ale niech będzie! Najprościej, choć nie najlepiej. Używasz atrybutu onsubmit, który używasz w elemencie <form> i wpisujesz do niego zawartość window.location.reload(); i koniec. Myślę, że dałbyś radę sam to zrobić. Co do samej idei rozwiązania problemu się nie wypowiadam, może jest ona słuszna, może nie. Jedynie piszę jak wykorzystać tu JS. Ten post edytował kamil4u 8.05.2012, 15:09:19 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:39 |